Krajevna skupnost Satahovci - tukaj za vas

kmecke igre 2017V soboto 19. avgusta 2017, je Kulturno turistično društvo Goska Satahovci v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Satahovci,

Prostovoljnim gasilskim društvom Satahovci in Klubom malega nogometa Satahovci, organiziralo prireditev Kmečke igre in tekmovanje v kuhanju bograča. Prireditev je potekala na nogometnem igrišču Kluba malega nogometa v Satahovcih.

Pri kuhanju bograča so sodelovale 4 ekipe po 5 članov. Člani KTD, člani KS, člani PGD in člani KMN Satahovci.
Vsaka ekipa je dobila osnovna živila in sestavine, za zmago pa so bile potrebne skrivnosti posamezne skupine.
Po ocenjevanju bograča katerega je izvedla strokovna štiri članska komisije smo dobili zmagovalca. Najboljši bograč je skuhala zasedba ekipe KTD Goska. Člani iste ekipe so bili tudi najboljši v tekmovanju v kmečkih igrah.

Igre so se zaključile z vlečenjem vrvi med različnimi skupinami… levo in desno stranjo vasi, med moškimi, med ženskami, med otroci.

Gledalci in tekmovalci so se skozi celo popoldne lahko okrepčali z dobrotami, ki so jih pripravljale pridne satahovske gospodinje. Pripravile so odličen langaš s česnom in krompirček za naše najmlajše sovaščane. Poskrbljeno je bilo tudi za dobrote iz žara. Vaščanom smo ponudili čevapčiče in kotlete s sezonsko zelenjavo. Gospodinje so pripravile različno slano pecivo (ocvirkovke, salove pogače,...) in sladko pecivo (orehova, makova potica,…).
Seveda pa ni manjkala ni niti žlahtna kapljica z radensko. Najmlajši pa so se odžejali z negazirano vodo, Oro in Pepsijem, katero nam je za prireditev sponzorsko podarilo podjetje Radenska. Za to smo jim izredno hvaležni.

Veselje in dobra volja udeležencev,  glasba in petje je trajalo ob odlični hrani in pijači pozno v noč.
Vsi vaščani so bili zelo pozitivno presenečeni nad celotno izvedbo kmečkih iger. Skozi celotno prireditev so se vsi zabavali in predvsem uživali v prijetnem druženju ter nezgodah in prigodah, ki so doletele tekmovalce v različnih igrah.

Ob koncu same prireditve so vsi vaščani enotnega mnenja: »Naslednje leto je potrebno prireditev vsekakor ponoviti!!«

Slike najdete v galeriji tukaj: https://photos.app.goo.gl/Rjpyv1kR6vhwlPxy2

Copyright © 2006 - 2023    Krajevna skupnost Satahovci

Skladno z 32. členom ZisRPS izjavljamo, da nimamo izvajalca IRPS za reševanje potrošniških sporov

Pravno obvestilo | Piškotki | Kazalo strani

Izdelava spletnih strani GremoNaSplet