Krajevna skupnost Satahovci - tukaj za vas

Nogomet je šport, ki se množično igra po vsem svetu, igrajo ga praktično vse generacije. Tudi v naši mali vasi je tako, kjer ga organizirano igramo že 32. leto.

Prvi prostor, kjer se je igral nogomet je bilo v središču vasi, nato so se fantje željni nogometa preselili na mesto, kjer je danes črpališče za kanalizacijo. V začetku leta 1970 je mladina prišla na idejo, da se igrišče uredi na veščini. Tu so nastale številne težave, zaradi katerih so morali preusmeriti strugo potoka Mokoš, počistiti je bilo potrebno teren, kjer je rasla visoka trava in grmičevje. Mladi so intenzivno začeli sodelovati pri izvedbi, saj so si želeli, da se igrišče čim prej uredi. Posejala se je trava, postavili so se leseni goli, sestavila se je prva ekipa in so začeli igrati med seboj, nekajkrat so se pa odvijale tekme tudi z okoliškimi vasmi. Leta 1979 se je ustanovil Klub malega nogometa Satahovci se registriral v zvezo klubov in bil uvrščen v takratno B ligo tekmovanja.

otvoritev-igrisca-na-traviOtvoritev igrišča na travi, 1979

 Čez 4 leta, torej leta 1983 se je igrišče še enkrat obnovilo. Navozilo se je še pol metra zemlje, posejalo travo, izdelali so pa še tudi prve železne gole in jih postavili na igrišče. Za samo izvedbo so bila potrebna določena sredstva, ki so jih pridobili iz maškarade, članarnine, s turnirji v kartanju in z nogometnimi tekmami, seveda pa je bilo tudi potrebno veliko prostovoljnega dela. Leta 1991 po osamosvojitvi Slovenije, so bili sprejeti novi zakoni in pa pravilniki, tako se je klub moral vpisati v register društev, da je potem lahko nadaljeval tekmovanje leta 1995 v takratni C ligi. Istega leta je pa začel veljati pravilnik Medobčinske zveze Klubov malega nogometa, ki je določal pogoje o izvedbi igrišča in okolice. Igrišče je bilo potrebno razširi in preseliti cesto. Zaradi razširitve igrišča so morali tudi navoziti zemljo in ponovno posejati travo, ter poskrbeti za zalivanje trave. Motorko za zalivanje trave je posojalo PGD Satahovci.

dogovarjanja

Ker pa so si člani nogometnega kluba zaželi urediti okolico nogometnega igrišča, zato so tudi postavili moderen objekt, ki je danes ponos v vasi in uredili okolico igrišča.

objekt

Postopoma so se pa tudi višali tekmovalni cilji kluba. Dela na objektu so potekala od leta 1997 dalje, ko so začeli pripravljati teren.

gradnja-objekta

Leta 1998 se je pristopilo k zidanju objekta, priključila sta se pa še elektrika in pa vodovod. Leto pozneje je objekt dobil še drugo ploščo in pa streho.

pokrivanje-strehePokrivanje objekta, 1999

Z leti se je postopoma urejala tudi okolica objetka. Posadile so se jelke ob potoku Mokošu in pred zgradbo se je posadil tudi vrt.

saditev-jelk

Leta 2000 so se vgradila vsa okna in vrata. Po nekaj letih je sledilo še opremljanje notranjih prostorov, položile so se ploščice, uredile so se tuš kabine in slačilnice. Ob 30. letnici delovanja kluba, so se postavili reflektorji, na katere smo še danes vsi v vasi ponosni.

razsvetljava

V tridesetih letih se je na igrišču zvrstilo veliko število igralcev, v klubu prisegajo predvsem na domače igralce, ampak zaradi majhnosti pa so pripravljeni poiskati pomoč še od drugod. Vedno so nogometaša, ki ni prihajal iz naše vasi vzeli za svojega in mu bili hvaležni za pomoč, katero je nudil nogometnemu klubu. Klub malega nogometa Satahovci trenutno igra v Ravenski ligi malega nogometa, ki ima sedež na Tišini. V tej ligi še poleg naših nogometašev igra nogomet 13 ekip iz okoliških vasi.

Med pomembnejše dogodke, ki so se dogajale v klubu, lahko sigurno prištejemo prvo mesto v B ligi tekmovanja MZKMN leta 2005.

 

1-meto-v-b-ligi-2005Skupinska slika po zmagi za prvo mesto, 2005

Leta 2007 je uspelo zvabiti sedanjega prvoligaša iz Lendave in sicer NK Nafto. Z NK Nafto se je odigrala revialna tekma, po njej pa smo si še lahko pogledali tekmo med ŽNK Pomurje in uradniki Lendavskega kluba.

Kmn-Satahovci-NK-NaftaKMN Satahovci-NK Nafta, 2007

Ob koncu bi omenil še tudi vse dosedanje predsednike kluba, ki so vodili klub skozi vsa ta leta.

Alojz Lapoši 1979-1982

Avgust Serec-1982-1990

Alojz Lapoši 1990-1994

Marjan Martinec 1994-1996

Ciril Martinec 1996-1999

Igor Erjavec 1999-2005

Gorazd Martinec 2005-2010

Igor Erjavec 2010-2017

Tadej Gerič 2017-

 

V imenu KMN Satahovci bi se na koncu rad zahvalili vsem, ki so sodelovali in še sodelujejo v našem projektu, hvala vsem na vsakršni pomoči in seveda hvala našim navijačem in privržencem.

Danasnja-ekipa-Kmn-SatahovciSezona 2011/2013

 

Stojijo od leve proti desni: Igor Erjavec (trener), Tadej Faršang, Damjan Bohar, Uroš Špur, Gordan Pečič, David Drvarič, Daniel Cifer, Matej Jablanovec, Aleš Bogdan

Čepijo od leve proti desni: Goran Žganjar, Uroš Bukovec, Vasilij Žitek, Uroš Kovačec, Daniel Koren.

Manjkajo: Gorazd Martinec (predsednik) Gregor Čuk, Tilen Gujtman, Marko Ružič, Tomaž Žitek (zapisnikar), Robert Martinec, Blaž Bencak, Rok Godvajs, Alen Drvarič

 

 

DSC 2035

Današnja ekipa KMN Satahovci.

 Stojijo od leve proti desni: Gorazd Martinec, Marko Ružič, Igor Erjavec, Zoran Donša, Denis Vukovič, Mitja Kreft, Uroš Špur, Daniel Koren, Primož Duh, Blaž Bencak

Čepijo od leve proti desni: Robert Martinec, Vasilij Žitek, Domen Martinec, Uroš Bukovec, Damjan Bohar, Matej jablanovec.

Manjkajo: Gordan Pečič, David Drvarič, Tomaž Žitek, Rok Godvajs, Uroš Kovačec, Tilen Gujtman, Roman Makovec, Stanko Pisnjak, Mitja Jablanovec, Miha Pisnjak, Filip Žitek.

Napisal: Andraž Bencak

Copyright © 2006 - 2023    Krajevna skupnost Satahovci

Skladno z 32. členom ZisRPS izjavljamo, da nimamo izvajalca IRPS za reševanje potrošniških sporov

Pravno obvestilo | Piškotki | Kazalo strani

Izdelava spletnih strani GremoNaSplet